Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Paks+forte


Rauhoitta ja antaa kyvyn keskittyä.


Auttaa unohtamaan stressin.

Rekisteritodistus № 004074.I.250.04.2002

  • Korvaa vitamiinien, kivennäisaineiden ja bioaktiivisten aineiden vajauksen ravinnossa.
  • On lievä rauhoittava vaikutus
  • Suotuinen vaikutus hermojärjestelmään

 

Koostumus: melissa, laventeli, unikukka, B 1-, B 2-, B 6-, B 12-vitamiinia, biotiinia, niasiini, pantoteeni-, fooliohappoja, magnesium, kalsiumia.

 

Sitruunamelissasta mielenrauhaa

Lähinnä rauhoittavasta vaikutuksestaan tunnetun melissan (Melissa officinalis) tiedetään sisältävän useita harvinaisia, mm. virusperäisiä sairauksia estäviä molekyylejä. Näistä aineista tärkein on rosmariinihappo. Vain harvoilla kasveilla on niin rauhoittava vaikutus kuin melissalla, jota nimitetään myös sitruunamelissaksi sen sitronellaöljystä tulevan tuoksun vuoksi. Tätä sydän- ja hermoyrtiksi kutsuttua kasvia on perinteisesti käytetty sydämen ja hermojen rauhoittamiseen, melankolian parantamiseen sekä mielenrauhan ja henkisen tasapainon palauttamiseen.

Nykyisinkin sitruunamelissaa käytetään psyykkisperäisiin sydänvaivoihin, migreeniin, kuukautis- ja vaihdevuosivaivoihin sekä hermostollisiin vatsan ja suoliston kipuihin ja vaivoihin. Sitruunamelissa sopii niille, joiden sydän ja hermot tarvitsevat rauhoitusta ja joiden uni on levotonta ja jännitys, ahdistus ja alakulo vaivaavat.

Melissa tasapainottaa niin kehon kuin mielenkin toimintaa. Se lievittää lihasjännitystä ja mahalaukun ja suoliston kramppeja sekä kouristuskipuja.   Melissalla on myös – samoin kuin mäkikuismalla – mielialaa kohottava vaikutus. Vaikutustensa vuoksi tällä yrtillä on monia kansan antamia lempinimiä: elämäneliksiiri, sydämen lohduttaja, sydänyrtti ja hermoyrtti. Sitruunamelissassa on haihtuvaa öljyä, flavonoideja polyfenoleja ja triterpeenihappoja. Haihtuvassa öljyssä on kymmeniä kouristuksia laukaisevia aineita.

Laventeli on sekä fyysisesti että psyykkisesti tasapainottava, rauhoittava, puhdistava ja kipuja lievittävä. Sydämen toimintaa säätelevä laventeli on arvokas lisäapu sepelvaltimo-tulehduksen, heikon kapillaariverenkierron ja turvotuksen hoidossa. Se rauhoittaa myös sydämentykytystä, lisälyöntisyyttä ja rytmihäiriöitä ja etenkin hermostollisista syistä ja ahdistuksesta johtuvia hengitystievaivoja. Se sopii erityisen hyvin astman hoitoon. Laventelilla hoidetaan monia psykosomaattisia sairauksia; erilaisia riippuvuustiloja, pakkomielteitä ja traumoja. Se tasapainottaa äärimmäisiä tunnetiloja, levottomuutta, jännittyneisyyttä, ristiriitaisuutta, hermostuneisuutta, masennusta ja hämmennystä.

Silkkiunikkoa, Papaver rhoeas, on käytetty unilääkkeenä Pohjolassa aina keskiajalta lähtien; idässä oopiumin korvikkeena. Ei sisällä aktiiveja alkaloideja. Terälehdet sisältävät punaisia antosyanideja, joiden vuoksi kasvia on käytetty.

Foolihappoa syntetisoituu ihmisen paksusuolessa bakteerien toiminnan tuloksena. Sen päätehtävä liittyy elimistön puriinin ja DNA:n synteesiin. Näin se vaikuttaa keskeisesti verenmuodostukseen, solujen jakautumiseen ja aminohappoaineenvaihduntaan. Foolihappo osallistuu erityisesti nopeasti jakautuvien solujen ja kudosten, kuten limakalvojen ja luuytimen toimintaan.

Magnesiumin läsnäolo on tarpeellinen lukemattomille biokemiallisille ja fysiologisille prosesseille, esim. glykolyysille, syklisen AMP:n muodostumiselle, energiaa vaativalle membraanikuljetukselle ja geneettisen koodin siirtämiselle. Magnesium aktivoi yli 300 erilaista entsyymiä. Solujen ulkopuolinen magnesium on tärkeä impulssin siirtymiselle hermo-lihasliitoksessa. Tässä se toimii yhdessä kalsiumin kanssa. Magnesiumlisästä on ollut hyötyä sydänsairauksien hoidossa.

Kalsium kuuluu ns. makrokivennäisaineisiin, joiden päivittäinen tarve vaihtelee välillä 350-7000 mg. Kalsium on tärkeä solujen osmoottisen paineen ja solukalvojen läpäisevyyden säätelyssä. Sillä on keskeinen tehtävä elimistön nestetasapainon säätelyssä, sydämen toiminnassa ja hormonien tuotannossa. Se säätelee osaltaan veren hyytymisprosessia ja maidoneritystä. Kalsium on perusedellytys luuston ja hampaiden häiriöttömälle kehitykselle ja toiminnalle.

Niasiinilla (B3-vitamiini) tarkoitetaan sekä nikotiinihappoa että nikotinamidia, jotka ovat farmakologisesti erilaisia, mutta vitamiinivaikutukseltaan samanlaisia. Nikotiinihappo on huomattavasti myrkyllisempi kuin nikotinamidi. Se aiheuttaa voimakasta pintaverisuonten laajenemista ja kiihtymistä, ihon punoitusta, kuumotusta, kutinaa ja maha-suolikanavan häiriöitä. Se on suurina annoksina maksaa vahingoittava. Se alentaa myös veren kolesterolipitoisuutta.

Niasiinin kaksi fysiologista muotoa NAD ja NADP toimivat keskeisinä koentsyymeinä elimistön vedyn kuljetusjärjestelmässä, joka on keskeinen osa solujen hapetus-pelkistystapahtumaa ja energia-aineenvaihduntaa. NAD ja NADP säätelevät glykolyysiä eli hiilihydraattienergian tuotantoa. Ne osallistuvat keskeisesti myös elimistön rasvahappojen synteesiin. Niasiini osallistuu myös elimistön antioksidanttijärjestelmään.

Pantoteenihappoa esiintyy hyvin harvoin jos lainkaan vapaana happona. Sen sijaan sitoutuneessa muodossa sitä on kaikissa soluissa (pantos = kaikkialla). Pantoteenihappo on rakenneosana elävälle organismille tärkeässä koentsyymi A:ssa. Koentsyymi A:n ja rasvahapposyntetaasin osana pantoteenihapon tehtävänä on vapauttaa energiaa hiilihydraateista, glukoneogeneesissä, rasvahappojen synteesissä ja pilkkoutumisessa, sterolien ja steroidihormonien synteesissä, porfyriinien ja asetyylikoliinin synteesissä sekä yleensä asylaatioreaktioissa.

Biotiini on rikkiä sisältävä orgaaninen happo, jonka biologisesti aktiivinen muoto on d-isomeeri. Biotiini toimii koentsyyminä lukuisten entsymaattisten karboksylaatiotapahtumien katalysaattorina. Se osallistuu hiilihydraattien ja rasvojen metaboliaan. Sitä syntetisoituu myös suolistossa mikro-organismien toiminnan seurauksena.

B1-vitamiini (tiamiini, aneuriini) on vesiliukoinen vitamiini, joka esiintyy elimistössä pääasiassa tiamiinipyrofosfaattina (TPP). Tiamiini on koentsyymi, jolla on tärkeä tehtävä mm. hiilihydraattiaineenvaihdunnassa. Se osallistuu myös muiden entsyymien vapauttamiseen elimistössä. Lisäksi se on tärkeä ääreishermoston toiminnalle ja neuromuskulaariselle välittymiselle (hermo-lihas). Tiamiini on myös antioksidantti. Se tukee immuunijärjestelmän toimintaa.

B2-vitamiini (Riboflaviini) toimii aineosana kahdessa flaviinikoentsyymissä, joiden toiminta on elimistön hapenkäytölle ja energialle tärkeää. Se säätelee lukemattomia hapetus-pelkistysreaktioita, vaikuttaa valkuaisaineiden ja rasvahappojen synteesiin sekä katekolamiinien, noradrenaliinin, serotoniinin, asetyylikoliinin ja histamiinin sekä niasiinin (B3-vitamiinin) tuotantoon. Elimistön antioksidanttijärjestelmään osallistuva glutationireduktaasi edellyttää riboflaviinin mukana oloa.

B6-vitamiini eli pyridoksiini osallistuu elimistön aineenvaihduntatapahtumiin, kuten valkuaisaineiden aineenvaihduntaan ja monien hermovälittäjäaineiden tuotantoon. Sillä on tärkeä tehtävä aminohappojen, erityisesti tryptofaanin metaboliassa, ja näin ollen myös proteiinisynteesissä. B6-vitamiini on tärkeä elimistön vasta-aineiden ja verisolujen muodostukselle. Se estää verihiutaleiden kokkaroitumista, säätelee sokeriaineenvaihduntaa ja on tärkeä hermoston, aivojen ja lihaksiston toiminnalle. Se säätelee myös punasolujen muodostusta.

Ihmisessä aktiiviset B12-vitamiinimuodot ovat hydroksikobalamiini, metyylikobalamiini ja adenosiinikobalamiini. Näitä voidaan kutsua B12-vitamiinikoentsyymeiksi. Bl2-vitamiini toimii koentsyyminä reaktioissa, jotka johtavat DNA-synteesiin, se osallistuu hermokudoksen toimintaan ja se on osallisena verenmuodostuksessa. B12-vitamiinin imeytyminen edellyttää mahalaukun seinämästä erittyvän ns. sisäisen tekijän läsnäoloa. Vitamiini muodostaa kompleksin mahan parietaalisolujen tuottaman intrinsic factor -proteiinin kanssa ja vitamiinikompleksi absorboituu ohutsuolessa.

B12-vitamiinien ja foolihapon aineenvaihdunta on kytkeytynyt toisiinsa, sillä B12-vitamiinia tarvitaan foolihapon muuttamiseksi elimistössä toimivaan muotoon. B12-vitamiini ja foolihappo ottavat osaa nukleotidien ja sitä kautta DNA:n synteesiin.

Annostelu ja otto:

1 kapseli 2 kertaa päivässä ruoan ja veden kera

Pakkauskoko:

60 liivatekapselia, 405 mg-kapseli

 

Ainesosat:

Melissa officinalis

 50 mg,

kalsiumia gidrofosfat

116 mg (soderzh. kalsium 26.0 mg)

annos laventeli

50 mg

magnesiumkarbonaatti

100 mg (soderzh. magnesium 26.0 mg)

luonnonvaraisten unikko

50 mg

 

 

vitamiineja: B1

1,15 mg

B9

0,2 mg

                      B2

1,6 mg

B1

2 1 ug

                      PP

18 mg

H

0,15 mg

                     B5

6 mg

 

 

                     B6

6 mg

 

 


VERKKOKAUPPA

Tervetuloa Visionin - inhimillisin yritys maailmassa!
©2019 Liiketoiminta sinulle - suntuubi.com