Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

EnjoyNT Harpago Gel- Lämmitettävä hieronta Geeli

Nivelkipu:

* Heistä joutuvat kärsimään 30% maailman väestöstä

* Ryhmä 40 vuotta 70 vuotta: yhteinen patologiasta 50%

* Yli 70 vuotta: yhteinen patologiasta 90%

Syyttää kaikesta - rasitusta nivelissä, ja mahdollisesti jopa niiden sairaus - niveltulehdus tai nivelrikko.
Valitettavasti nämä sairaudet ovat äskettäin ohittaneet yhä useammille ihmisille.

Tilastojen mukaan niveltulehdus sairas 2-3% koko maapallon, ja nivelrikko vaikuttaa 12-16% ihmisistä. Jos kerran uskoivat, että nämä ongelmat - perinnön vanhukset, mutta nykyään lääkärit sympaattinen huomata, että sekä nuoret ja keski-ikäiset ihmiset kohtaavat yhä enenevässä määrin nivelkipu.

Yhteinen tauti voi johtua siitä että ne ihmiset, joiden toimiala on lisääntyneen kuormituksen - urheilijat, toimittajat, tanssijoita, mutta myös toimistotyöntekijöitä, jotka tuntuivat olevan iso osa työajan istua johdolla. Se, että riskiryhmään kuuluvat kaikki ne, jotka johtavat liikunnan puute. Myös alttiita tautien nivelten ihmisten ylipaino, perinnöllinen häiriöt, allergiat, trauma, tai yksinkertaisesti ei saa riittävää määrää vitamiineja ja hivenaineita.

Nivelvaivat kuuluvat useiden sairauksien myös infektiotautien oireisiin. Bakteerit voivat aiheuttaa infektion nivelessä joko suoraan tai välillisesti aktivoimalla elimistön puolustusmekanismeja, jotka aiheuttavat ns. reaktiivisen niveltulehduksen. Lisäksi lieviä, ohimeneviä nivelkipuja esiintyy usein monien virustautien yhteydessä. Jotkut ihmiset saavat toisia useammin nivelvaivoja. Tiedetään, että henkilön kudostyyppi (kudosten rakenteiden perinnölliset ominaisuudet) vaikuttaa olennaisesti taipumukseen sairastua niveltauteihin.

Niveltulehduksen oireita ovat nivelten turvotus, kuumotus, punoitus ja kipu. Jos nivelessä esiintyy vain kipua eikä turvotusta, puhutaan nivelkivusta eli artralgiasta.

Bakteerien aiheuttamat niveltulehdukset

Märkäisiä niveltulehduksia, jotka eivät liity keinonivelleikkauksiin, on Suomessa vuosittain satakunta. Niiden oireena on kuume ja yhden nivelen yleensä voimakas kipu ja turvotus. Nivelen punktiossa todetaan märkäistä eritettä. Suurimmassa osassa tapauksissa hoitona on sairaalassa annettava, useita päiviä kestävä suonensisäinen antibioottihoito, ja sen jälkeen hoitoa annetaan suun kautta lapsilla 2–3 viikkoa ja aikuisilla 4–8 viikkoa. Tuberkuloosibakteerin aiheuttamia niveltulehduksia on Suomessa muutamia kymmeniä vuosittain, niitä hoidetaan tuberkuloosilääkeyhdistelmillä yleensä useita kuukausia. Myös borreliabakteeri  voi aiheuttaa niveltulehduksen.

Keinonivelten infektiot

Ortopedisen kirurgian lisääntymisen myötä keinonivelinfektiot ovat lisääntyneet erityisesti vanhusväestössä. Näiden infektioiden hoidossa joudutaan aina harkitsemaan keinonivelen poistamista ja uuden asettamista. Jos infektio jatkuu uudessakin keinonivelessä, voidaan joutua pitkiin, vuosien mittaisiin antibioottihoitoihin.

Virusten aiheuttamat niveltulehdukset

Virusten aiheuttamat niveltulehdukset ovat yleisimpiä Pogostan taudin  ja pikkurokon yhteydessä. Pogostan taudissa nilkka- ja polviartriitit ovat tavallisimpia, ja valtaosa niistä paranee muutamassa viikossa itsekseen. Pikkurokossa ihottuman lisäksi niveloireet hallitsevat taudinkuvaa. Aikuisilla nivelkivut ovat yleisimmin alaraajoissa, ja ihottuma voi jopa kokonaan puuttua. Aikuisista joka kymmenennellä niveloireet voivat jatkua kuukausia. Tulehduskipulääkkeillä voidaan helpottaa oireita.

Vaikuttavat aineet:
30% uute tuoksuva Martini (Harpagophytum procumbers), maapähkinävoi, cayennepippuri, metilnikotinat.

Ainekset:
vesi, propyleeniglykoli, glyseroli, PEG-12 dimetikoni, trietanoliamiinin, polysorbaatti 80, maapähkinävoita, ote garpagofituma, cayennepippuri, karbomeeri, diazolidinilmochevina, natrium metyyliparabeenia natrium propyyliparabeeni, butiloksianizol, bentsyylialkoholi, hajuste, limoneeni, sitraali.

Käyttöohje: Levitä ohut kerros geeliä iholle kehon (lähinnä aloilla, jotka ovat alttiina fyysisille stressiä alueen tulehdus nivelissä) ja hieroa kevyesti kunnes se on kokonaan imeytynyt. Suositellaan käytettäväksi ennen ja jälkeen käyttää.

Varoitus Älä käytä ärtyneelle tai rikkoutuneelle iholle, suonikohjuja, tai limakalvoille.

Tuote: kevyt geeli, joka ei jätä öljymäisiä jälkiä. Tuubi, 80 ml.

Tuottaja: Laboratoires Arkopharma SA - 06511 Carros Cedex-Ranska / Laboratories Arkofarma AO-06511 Carros Cedex-Ranskassa.
Made in France.

VERKKOKAUPPA