Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Se turvaa lapsen sopusuhtaisen ruumiillisen, psyykkisen ja älyllisen kehityksen.

Auttaa korvaamaan vitamiinien, kivennäisaineiden vajauksen, lasten elimistön aktiivisessa kasvussa

* Tehostaa elimistön puolustuskykyä tartuntatauteja ja ympäristön haitallisia tekijöitä vastaan.

* Normalisoi aineenvaihdunnan.

* Vahvistaa elimistön vastustuskykyä.

Koostumus:

Beetakaroteenia, E-, D3-, C-, B1-, B2-, B6-, B12-vitamiinia, nikotiiniamidi, foolihappo, kalsiumia, fosfori, kupari, kromi, rauta, mangani, magnesium, sinkki, seleeni, fluori.

Kromi kuuluu ns. mikrokivennäisaineisiin. Se liittyy sekä hiilihydraattien että rasvojen aineenvaihduntaan. Kromin tehtäviä ovat: seerumin kolesterolitason säätely, virtsan sokeripitoisuuden säätely, hengitykseen liittyvä solujen hiilidioksidituotannon lisääminen, hermostossa hermosolujen toiminnan säätely, sarveiskalvon kirkkaana pitäminen (osatekijänä), osatekijänä sikiön sokeriaineenvaihdunnan säätelyssä ja lihassolun supistukseen tarvittavan energiamäärän lisääjänä. Kromia tarvitaan magnesiumin ohella maksan fosfoglukomutaasi-entsyymin toimintaa varten, mikä entsyymi on tarpeen sokeri-aineenvaihdunnassa. Kromia ja sen yhteyttä sokeritautiin (diabetes) on tutkittu paljon viime vuosina. Tähän liittyen väitetään myös, että kromi "hillitsee makean himoa" ja, että tästä olisi apua, esim. laihduttamisessa. Kromin puute aiheuttaa huonontuneen glukoositoleranssin ja pahimmassa tapauksessa diabetestyyppisen syndrooman. Joskus on väitetty puutteen liittyvän myös kohonneeseen sydänkuolleisuuteen. Kromia tarvitsevat tavallista enemmän vanhukset (huonontunut imeytyminen), diabeetikot ja stressille sekä arterioskleroosille altistuneet henkilöt.

Ihmisravinnossa kupari on elintärkeää. Sen sisältämillä entsyymeillä on keskeisiä tehtäviä elimistön hapetus- ja pelkistysreaktioissa. Kuparia tarvitaan mm. raudan hyödyntämiseen, hemoglobiinin muodostukseen ja punasolujen normaalin toiminnan ylläpitoon. Kupari vahvistaa luustoa ja verisuonten seinämiä lujittamalla kollageenisäikeiden poikkisidoksia. Kupari edistää ravinnossa olevan raudan imeytymistä. Kupari toimii myös soluja suojaavana antioksidanttina. Kupari on erityisen tärkeää odottaville äideille, istukan kasvulle ja vastasyntyneille vauvoille. Imeväisikäisten lasten kasvussa kuparia tarvitaan luuston kehityksessä, puolustusmekanismien ylläpidossa, kolesteroli- ja sokeriaineenvaihdunnassa ja aivojen kehittymisessä. Suomalainen ruokavalio voi joissakin tapauksissa sisältää kuparia vähemmän kuin em. saantisuositus (2 mg/vrk) edellyttäisi. Kuparin puutos voi vaikuttaa kolesterolin määrään veressä sekä sepelvaltimotaudin syntyyn. Kuparin puutos vaikeuttaa raudan käyttöä ja voi johtaa sideroblastiseen anemiaan. Oireita ovat mm. ärtyisyys, pessimistisyys ja lihasheikkous. Suolistosairaudet esim. keliakia lisäävät kuparin tarvetta.

Fosforia on ihmisille ja kasveille tärkeä alkuaine. Luusto ja hermokudos on pääasiallisesti fosforin yhdistettä kalsiumfosfaattia. Fosforin vaikutusalueita: Luuston ja hampaiden rakennusaine; Useiden solun tärkeiden yhdisteiden (perintöaines, solukalvot) osa; Soluaineenvaihdunta; Energian tuotanto. Mitä haittaa on runsaasta fosforin saannista? Fosforin aineenvaihdunta on yhteydessä erityisesti kalsiumiin. Jos fosforia saa runsaasti, kalsiumin aineenvaihdunta häiriintyy ja saattaa ilmetä kalsiumin puutosoireita, kuten luuston haurastumista ja lihaskouristuksia.

D3-vitamiini D-vitamiini (kolekalsiferoli eli D3-vitamiini) D-vitamiinin tärkein tehtävä on auttaa kalsiumia imeytymään ja kiinnittymään luustoon. Se vaikuttaa lapsen kasvuun ja motoriseen kehitykseen. D-vitamiini on rasvaliukoinen ja varastoituu elimistöön. Lisäksi D-vitamiinia valmistuu ihossa auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Talven aikana auringonvaloa on niukasti, jolloin D-vitamiini on hankittava lisää. D-vitamiinin puute johtaa luun pehmenemiseen ja pahimmillaan riisitautiin. D-vitamiini on niiden steroidirakenteisten vitamiinien yhteisnimitys, jotka lisäävät kalsiumin ja fosfaatin imeytymistä suolesta, osallistuvat luuston muodostumiseen ja estävät mm. riisitaudin syntymisen, vaikuttaa solukalvojen ja hermoston toimintaan sekä lihastoimintoihin.

Fluori Fluorin vaikutus karieksen ehkäisyssä on hyvin tunnettu. Fluori muodostaa helposti komplekseja ja voi näin inaktivoida tai vähentää monien eri entsyymien toimintaa, esim. munuaisen rasvahappo-oksidaasia, suolen lipaasia ja maksan glukoosi-6-dehydrogenaasia. Se on myös kofaktorina adenyylisyklaasi- ja amylaasi-entsyymeissä. Lisäksi fluori edistää raudan imeytymistä. Varsinaista fluorin puutosta ei tunneta, mutta vähäinen saanti korreloi hampaiden reikiintymiseen. Tässä tapauksessa suurin merkitys on veden pienellä fluoripitoisuudella, jolloin fluorin saantia pitäisi korvata muilla keinoilla.

Mangaani Suurin osa elimistön mangaanista on sijoittunut luustoon, maksaan, rauhasiin ja verisoluihin. Solunsisäinen mangaani sijaitsee mitokondrioissa. Mangaani on osoittautunut välttämättömäksi jokaisella tutkitulla eläinlajilla. Se toimii entsyymien, mm. hydroksylaasien, dekarboksylaasien, kinaasien ja transferaasien, aktivaattorina. Tunnetaan kaksi mangaania sisältävää metalloentsyymiä, nimittäin puryvaattikarboksylaasi ja superoksididismutaasi, jotka molemmat löytyvät mitokondrioista.

Rauta on vanhin tunnettu ja käytetty hivenaine. Jo antiikin aikoina juotiin rautapitoista vettä vahvistavana lääkkeenä. Elimistön raudasta suurin osa on hemoglobiinissa. Lisäksi sitä on myoglobiinissa ja eräissä entsyymeissä. Noin 30% raudasta on varastoituneena ferritiini- ja hemosideriini-muodoissa pernassa, maksassa ja luuytimessä. Elimistössä rauta osallistuu hapen kuljetukseen (hemoglobiini), soluhengitykseen eli elektronien siirtoon soluhengityksessä (sytokromit ja sytokromioksidaasi) sekä vapaiden radikaalien poistoon ja peroksidien hajottamiseen (katalaasit ja peroksidaasit). Lisäksi rauta osallistuu hapen varastointiin kudoksissa (myoglobiini) ja hydroksylaatioreaktioihin.

Raudanpuutteen aiheuttama häiriö on anemia, jonka oireita ovat väsymys, heikotus, keskittymiskyvyn puute, hermostuneisuus, kalpeus sekä heikentynyt suoritus- ja vastustuskyky. Raudanpuutosanemia voi johtua riittämättömästä saannista ravinnosta, ravinnon raudan huonosta imeytymisestä tai epätavallisen runsaasta raudan menetyksestä.

Annetaan 4-12 vuotiaille lapsille Käyttö: 1 kapseli aamulla ja illalla aterian yhteydessä, lasillinen vettä.
Pakkauskoko
60 tablettia, 740 mg – tabletti.

VERKKOKAUPPA

Tervetuloa Visionin - inhimillisin yritys maailmassa!
©2019 Liiketoiminta sinulle - suntuubi.com